Translate

Sunday, January 20, 2013

In CasCas verbind je het afdelingsdoel met jouw leerdoelen en activiteiten
Met  veel plezier kan ik je vertellen dat het Vraagstuk in CasCas online is gegaan. In het Vraagstuk verbind je het (belangrijkste) afdelings- of teamdoel met de leerdoelen en activiteiten van teamleden. Je maakt zichtbaar hoe leren en veranderen zich verhoudt tot performance. Het Vraagstuk kan natuurlijk ook een project of een verandertraject zijn!!

In het Vraagstuk wisselen teamleden in het blog met elkaar uit over het Vraagstuk. Zij kunnen ook de bijdrage van een ander ‘liken’   of een compliment geven.

Daarnaast zien teamleden wat de te verwachten teamopbrengsten zullen zijn, welke team performance indicatoren van belang zijn en hoe die gemeten gaan worden.


Teamleden zien welke leerdoelen andere teamleden geformuleerd hebben in het kader van het Vraagstuk; hoe de ander het teamdoel vertaald heeft en op welke wijze hun persoonlijke leer- en verandertraject bijdraagt aan het teamdoel. Teamleden kunnen elkaar feedback geven over persoonlijke leerdoelen en performance indicatoren  en kunnen ‘likes’ of complimenten aan elkaar geven.  Op de home pagina kan men zien hoe ver het team is met het bereiken van het teamdoel.
Teamlid pagina Vraagstuk


Op de home pagina zien gebruikers welke recente activiteiten door een teamlid zijn ingevoerd. Hiermee weten teamleden dat zij er niet alleen voor staan en soms zal het ook als een ruggensteuntje werken om nieuwe activiteiten aan te maken.  Dit betekent trouwens niet dat je dan automatisch toegang hebt tot de activiteiten blogs van een ander teamlid.

Home pagina Vraagstuk

Aanmaken van het Vraagstuk
De leidinggevende maakt het vraagstuk aan. Hij of zij omschrijft in elke zinnen de kern, beschrijft de performance doelen en koppelt de teamleden aan het vraagstuk.
Idealiter zal dit een invul oefening zijn als resultaat van een teamdag/teamworkshop. Het is natuurlijk van cruciaal belang dat teamleden zich ook eigenaar voelen van het Vraagstuk. 


Vraagstuk pagina leidinggevende
En als het vraagstuk minder van belang is, zoals bijvoorbeeld bij coaching?
Dan komt het Vraagstuk geheel niet in beeld. 


 


No comments:

Post a Comment