Translate

Monday, September 9, 2013

Mini conferentie: Ontwikkel je vakmanschap op het werk en stop met trainen!

Door de crisis komt de ontwikkeling van personeel binnen organisaties in een ander daglicht te staan. Bedrijven hebben steeds minder middelen beschikbaar voor opleiding van medewerkers en direct rendement van de investeringen in mensen is van groot belang. In de huidige competitieve en complexe markt is er de noodzaak dat mensen hun vakmanschap onderhouden en verder ontwikkelen. Dit stelt de uitdaging scherp: het rendement van opleidingen moet omhoog en de kosten moeten omlaag. Binnen het huidige opleidingsparadigma lijkt dit onmogelijk. Het is tijd voor de ontwikkeling van een nieuwe aanpak voor het ontwikkelen van mensen in hun werk.

Inmiddels zijn er tal van initiatieven die op dit nieuwe opleidingsparadigma preluderen. Zij concentreren zich op de werkenden in hun werkomgeving in plaats van in de cursuslocatie. Zij richten zich op de leermotivatie van de medewerker en zij maken slim gebruik van digitale leertechnologie. Docenten en trainers worden vervangen door coaches en mentoren, professionals worden vervangen door ervaren collega’s. Zo tekent zich een nieuwe leerwerkelijkheid af, die zich steeds minder afspeelt in het klaslokaal en zich steeds meer concentreert op de bedrijfsvloer. Het gaat ook om het signaleren, vastleggen en waarderen van in potentie waardevolle ervaringen op het werk. Dit gaat niet vanzelf, maar vraagt om begeleiding van de directe omgeving. Leren en werken(presteren) worden één.

Wij willen werken aan de verdere ontwikkeling van dit nieuwe leren en werken in het bedrijf. We stellen ons voor:
  • Powerteam Testing biedt on-line testen dat organisaties helpt de kwaliteiten van hun medewerkers in kaart te brengen, op basis waarvan zij ontwikkeldoelen kunnen afspreken. 
  • CasCas biedt een online hulpmiddel dat mensen helpt hun leerdoel te verhelderen, met het leren op het werk aan de slag te gaan, feedback te ontvangen en resultaten te boeken. 
  • Hautvast | Balans en Dialoog begeleidt organisaties en leidt bedrijfsinterne coaches en mentoren op die met hulp van deze twee tools (Testen en CasCas) het leren en werken op die nieuwe leest te schoeien. 
Wij voelen ons uitgedaagd en pakken de handschoen op.
Tijdens deze miniconferentie zoeken we de dialoog over het nieuwe leerparadigma ‘leren en ontwikkelen op de werkplek’. Aanbieders van nieuwe concepten en technologie, HR-managers op zoek naar nieuwe effectieve tools, professionals die willen meedenken in deze nieuwe leerwerkelijkheid. Onder het motto ‘rendement omhoog, kosten omlaag’ willen we de deelnemers laten kennismaken met nieuwe mogelijkheden, maar willen we ook kijken of krachten gebundeld kunnen worden.

Zet samen met ons de stap naar deze nieuwe manier van het ontwikkelen van medewerkers.

Meld je aan door een mail te sturen naar: kas.burger@cascas.nl

 Locatie: Hotel Het Veluwse Bos (Arnhemseweg 520 7361 CN Beekbergen) 
Aanvang: 10.00 uur. Ontvangst vanaf 9.30 uur 

Initiatiefnemers: 
Hans Hautvast – Balans en Dialoog
Begon als docent in het mbo, werkte bij Schouten & Nelissen als trainer/adviseur en manager en was directeur van FNV Formaat. Ontwikkelde daar een programma onder de noemer Het Nieuwe Vakmanschap (samen met o.a. TNO), gericht op lager opgeleide werknemers. Ontwikkelde inzichten rond de noodzaak tot leven lang leren, maar ook rond de beperkingen van de klassieke opleidings- en onderwijswereld. Wil samen met vernieuwers een nieuw opleidingsparadigma ontwikkelen.

Martin Stevense – powerteam testing
Gestart in ICT, terecht gekomen in opleidingsbedrijven als leidinggevende en eindverantwoordelijke bij o.a. TAS Groep, PinkRoccade en ISBW. Was verantwoordelijk voor de integratie van ISBW binnen Schouten & Nelissen. Momenteel eindverantwoordelijk voor een bedrijf dat online assessments levert. Met e-learning bezig sinds 1995.

Kas Burger – CasCas
Was projectmanager e-learning bij Schouten & Nelissen. Ontwikkelde blended leerprogramma’s op het gebied van gedragsverandering (inclusief management development), ICT (ISES) en management opleidingen (ISBW). Heeft sinds 2010 een eigen bedrijf: CasCas, een leerstrategie en tool dat het leren en veranderen op de werkplek ondersteunt (70:20:10).

Programma miniconferentie 25-9-2013

 10.00 uurOpening door Hans Hautvast.
Voorstellen mede-organisatoren Kas Burger en Martin Stevense.
 10.10 uurHans Hautvast: Een infrastructuur voor Leren op de Werkplek –
Wat zijn de kenmerken om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te kunnen?
 10.30 uurHans Sliepenbeek (Vapro): Leren op de werkplek en onderzoek duurzame inzetbaarheid
 10.45 uur
Allan Torben-Nielsen (Powerteam Testing): Carrièrefasen, invloed op leren.
 11.00 uur
Discussie in groepen om te komen tot een verdere uitwerking + terugkoppeling
 12.45 uur
Lunch
 13.30 uurKas Burger (CasCas): Leren op het werk door ondersteunen van het Doen en 70:20:10
 14.15 uurPaul Bessems (Weconomics): een nieuwe manier van economisch organiseren – Inleiding: een nieuw toekomst-perspectief.
 14.45 uurWat kan Weconomics betekenen voor de ontwikkeling van leren op het werk? Discussie met de zaal.
 15.15 uurWat heeft de dag ons opgeleverd?
Inventarisatie van alle plannen, ideeën en samenwerkingsgedachten, die we vervolgens in een open space-achtige setting door de deelnemers verder willen brengen
 16.00 uurAfsluiting. We verzamelen de concrete ideeën en koppelen deze later aan de deelnemers terug per email. We kunnen ter plaatse nog napraten over de miniconferentie en verder kennismaken tijdens een drankje.

No comments:

Post a Comment